צור קשר
צור קשר

שדה חובה

EN
דף הביתפורטל מידעמשאבות חלב מבית Amedaאיך להשתמש נכון במשאבת הנקה
מערכת דין,
28 נובמבר 2016

משאבת חלב חדשה? למדי איך לעשות זאת נכון

ישנן שאלות שאמהות טריות שואלות את עצמן, ולא תמיד יש להן תשובות, במיוחד בכל הקשור להנקה. למשל, עד איזה גיל מניקים את התינוק? כל כמה זמן הוא צריך לאכול? האם הנקתן אותו מספיק או שהוא נותר רעב? ובכן, לכל השאלות הללו יש גם תשובות.


ישנם תינוקות שיונקים לאט יותר וישנם שעושים זאת מהר. אורך זמן ההנקה איננו קובע את איכותה, ולכן אין להתייחס לכך. עוד דבר שכדאי להיות מודעים לו, תינוקות עם הזמן מתבגרים, היכולת שלהם לינוק טובה יותר, וכך זמן ההנקה מתקצר.
 

 

על הנקת תינוקות בני יומם

כאשר התינוק נולד, הוא זקוק ללא מעט הנקות, הוא גם איננו יכול לינוק יותר מידיי. בחודש הראשון לחייו, התינוק יונק כמה וכמה פעמים ביום, וזה טוב לו וגם לאם, שכן ההנקה התכופה מגבירה את כמות החלב.

 


להניק את התינוק על פי צרכיו

לא כדאי להילחם בתינוק ולהקציב לו זמני הנקה. יש להניק אותו כל עוד הוא רעב מבלי לייחס חשיבות לפעם האחרונה בה ינק. בהמשך, הדברים נראים אחרת. קיבתו של התינוק גדלה, הוא יכול לינוק כמות גדולה יותר של חלב, ויש שיפור בזמני הארוחות. אין שום המלצה גורפת לגבי הנקת תינוקות. ההנקה תלויה בגיל התינוק, ובכמות החלב של האם, וכל מקרה הוא שונה. וכאמור, אין להתייחס לזמן ההנקה, אלא לבדוק את מצב התינוק, האם הוא ערני? האם הוא נרדם באמצע? וכמובן, מומלץ לברר מידי פעם את קצב עלייתו במשקל.

 


מידע נוסף הקשור להנקה

כאשר התינוק הוא בן מספר ימים, לעיתים הוא דורש לינוק כל שעתיים. לאחר שבועיים לערך, המשקל שלו יהיה זהה למשקל שלו בעת שהוא נולד.

 


מהו המצב האופטימאלי?

רצוי שההנקה תהיה חוויה חיובית, הן לאם והן לתינוק. חשוב שהתינוק יעלה במשקל, וככל שהוא יונק יותר, כמות חלב האם תהיה משביעת רצון. יש לתת לתינוק לינוק כל עת שהוא רעב מבלי להתייחס לזמן ההנקה האחרון.

 


שאיבת החלב

יש אמהות שלעולם לא יעשו שימוש במשאבת הנקה, אולם בעבור אחרות זהו קרש הצלה. ישנם תינוקות אשר מתקשים לינוק לאחר לידתם, כמו פגים או תינוקות שנולדו עם בעיה רפואית. ישנם תינוקות שלא מסתדרים עם הפטמה של האם. כמו כן, ישנן אמהות שלא מעוניינות להניק.

 


איך שואבים?

על מנת לשאוב חלב, חשוב לשמור על התמדה ורצף. במקרים מסוימים, בעת שהאם שואבת חלב בפעם הראשונה, יצא חלב מועט ביותר. הרי שאיבת חלב שונה לחלוטין מהנקה, וכאשר האם שואבת את החלב, גופה מפריש הורמון בשם אוקסיטוצין. על מנת לשפר את השאיבה, מומלץ לחמם את החזה. זמן השאיבה איננו קצר במיוחד, כחצי שעה לערך, לאט לאט גופה של האם מתרגל למשאבה, ושדיה מפרישים יותר חלב.

 


מתי צריך לשאוב?

במקרים שהשאיבה מהווה תחליף להנקה, יש לשאוב חלב כל שלוש שעות, השאיבה מעודדת את השדיים לייצר חלב. במקרים בהם התינוק לא יכול לינוק מהאם משום שזו לא נמצאת בקרבתו והוא יונק מבקבוק, רצוי לשאוב בסמוך לזמן האכילה. בהחלט מומלץ לשאוב יותר חלב מאשר התינוק נזקק לו, על מנת שלא ייווצר מחסור, אף פעם זה לא מזיק. באופן כללי, רצוי לשאוב או בשעות הבוקר או בשעות המאוחרות של הערב. ולסיום, חשוב לדעת שישנם סוגים שונים של משאבות, זולות יותר ויקרות יותר, אך שתי הקטגוריות הקיימות הן משאבות ידניות ומשאבות חשמליות.

 

 

הנחיות לשימוש נכון במשאבת החלב

האתר אינו מוסד או ארגון רפואי ואין לראות בכתוב מעלה ייעוץ או אבחון רפואי. בכל נושא יש להיוועץ עם איש צוות רפואי מוסמך.

 

צור קשר
ייעוץ מקצועי
יש למלא את הפרטים הבאים: