צור קשר
צור קשר

שדה חובה

EN
מערכת דין
מערכת דין,
29 ינואר 2017

איך שואבים חלב לפגים?

לידת פג מובילה לפרידה כפויה מהתינוק ומונעת מההורים להיות מעורבים בטיפול בו. לכן אחד הדברים אותם יכולה האם לעשות למען תינוקה הוא לשאוב עבורו חלב על מנת שיזכה לתזונה אופטימלית.

 

פג הוא תינוק אשר נולד לפני השבוע ה – 37 של ההריון, כאשר למעשה, ככל שהתינוק נולד מוקדם יותר, כך ההורים יהיו פחות מעורבים בטיפול בו. עובדה זו מקשה על ההורים וגורמת להם לתחושת תסכול רבה. עם זאת על מנת לאפשר לתינוקות הרכים לעלות במשקל ולהשתחרר מהר יותר מהפגייה, לרשותן של האימהות כן עומדת האפשרות לשהות בפגיה עם התינוק ולהעלות את המדדים הפיזיולוגיים שלו, בין אם על ידי מגע ובין אם על ידי שאיבת חלב אם מזין ובריא.

 

החשיבות של חלב אם לפגים

אין זה סוד, לחלב אם יש סגולות רבות והוא נחשב לתזונה הטובה ביותר עבור התינוק. עבור פגים הוא מהווה אף יותר מתזונה אופטימלית ולו רק בשל העובדה כי בכוחו להציל חיים. היות ופגים נולדים טרם הזמן, הם נחשבים להרבה יותר פגיעים וחשופים לסיכונים הקיימים בזיהומים של מערכת הנשימה והעיכול. חלב האם עשיר בחומרים רבים ביניהם: חומרים אנטי דלקתיים, נתרן, ברזל, כלור, חלבון וכולסטרול ולרכיביו החיסוניים יש תפקיד חשוב, אם לא מכריע, במניעת זיהומים מסוגים שונים. כמו כן במידה והתינוק לקה בזיהום, חלב האם יאפשר לו להחלים ביתר קלות ואף ימנע ממנו סיכונים נוספים המאיימים על חייהם של פגים.

 

 

מדוע יש לשאוב חלב אם לפגים?

ברוב הפעמים, פג אשר נולד לפני התאריך המשוער אינו מסוגל לינוק בכוחות עצמו. אי לכך ועל מנת שכן יזכה ליהנות מתזונה אופטימלית של חלב אם, יש לשאוב עבורו חלב. שאיבת החלב מועילה גם לאם אשר ברצונה להניק, היות ומאפשרת לה לייצר שפע של חלב בעזרת גירוי השד. בעזרת שאיבה האם יכולה לכייל את השדיים כך שכמות החלב שמייצרת ותייצר בהמשך לא תהיה תלויה אך ורק בתינוק, במשקלו ובמצבו, אלא בכמות ההנקות או השאיבות אותן ביצעה בימים הראשונים.

 

 

כמה חלב צריך לשאוב?

על מנת שהאם תוכל להמשיך בהנקה לאחר שהתינוק ישתחרר מהפגייה וכדי שהתינוק יוכל לקבל את כל הערכים התזונתיים ואת המרכיבים החיסוניים הקיימים בחלב האם, על האם מוטל לשאוב חלב גם עבור תינוק שאינו יונק. כמובן, שרבות האימהות אשר אין להן ניסיון קודם בתחום ולכן הן יקבלו הדרכה ראשונית כבר ביממה הראשונה, על מנת שתהיה להן היכרות בסיסית עם התהליך. ככלל מומלץ להפיק כמות הנעה בטווח של 800 עד 1000 מ"ל ביממה בשבוע הראשון, על מנת שהאם תוכל לייצר חלב עבור התינוק לאחר שחרורו. היות ופגים לרוב לא זקוקים לכמות גדולה כזו, את החלב ניתן להקפיא ולהשתמש בו בעתיד.

 

 

החשיבות של בחירת המשאבה הנכונה לשאיבת חלב לפגים

כאמור, כבר למן הרגע הראשון על האם לשאוב או להניק 8 פעמים ביום, כרבע שעה מכל צד, או כרבע שעה משני הצדדים במקביל. השאיבה צריכה להתבצע על ידי משאבה איכותית אשר מיועדת לפגים, כאשר אחת המומלצות לכך היא משאבת אמדה. עבור פגים או עבור תינוקות שאינם יונקים בצורה מיטבית יש לשאוב הן על ידי הוואקום של המשאבה והן על ידי סחיטת השד באופן ידני על ידי האם. תהליך השאיבה כולל את השלבים הבאים: עיסוי השדיים והפטמות כדי לגרות את החלב, שאיבת שני השדיים בו זמנית בעזרת משאבה ייעודית לכך ובעוצמת שאיבה מותאמת אישית תוך סחיטת השדיים באופן ידני, הפסקת השאיבה כאשר הזרם נחלש, עיסוי השדיים לכמה דקות בודדות, המשך הוצאת החלב ומעבר מצד לצד מספר פעמים למשך הזמן שנותר לשאיבה.

 

 

האם ניתן לחזור להנקה מלאה לאחר השחרור מהפגייה?

שאיבת חלב לפגים זו פעולה מצילת חיים ותינוקות הניזונים מחלב אם זוכים לתזונה עשירה בכל הרכיבים להם הם זקוקים כדי לשרוד. כאמור אחוז גדול מכלל הפגים ישתחררו מהפגייה כאשר תזונתם משלבת הן הנקה והן האכלה מבקבוק. במידה וקיים הרצון לחזור להנקה מלאה, מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ מקצועי אשר יאפשר לעשות את הצעד תוך התייחסות מקסימלית לצרכיו של התינוק.

 

 

בעזרת שאיבת חלב, ניתן להעביר לתינוק רכיבים חיסוניים ולתרום לעלייתו במשקל ולשחרורו המהיר מהפגייה. עם זאת יש לבחור במשאבה המתאימה לשאיבת חלב לפגים וכן להכיר את שיטת השאיבה האופטימלית על מנת לזכות למקסימום תפוקה וכדי לאפשר לאם לייצר שפע של חלב בעתיד.

 

ניקוי ושימור סט אביזרי משאבת החלב

האתר אינו מוסד או ארגון רפואי ואין לראות בכתוב מעלה ייעוץ או אבחון רפואי. בכל נושא יש להיוועץ עם איש צוות רפואי מוסמך.

 

ייעוץ מקצועי
יש למלא את הפרטים הבאים: