צור קשר
צור קשר

שדה חובה

EN
מערכת דין,
07 מאי 2017

השימוש בחוט דנטלי

החוט הדנטלי הוא אמצעי בעל חשיבות רבה בשמירת ההיגיינה האוראלית היומיומית שלנו. רוב האוכלוסייה אינו מודע למשמעות הגדולה שלו ותפקידיו הרבים. צחצוח טוב ועקבי ככל שיהיה, עדיין מצריך את הפעולה המשלימה של החוט הדנטלי.

 

תפקידיו העיקריים של החוט הדנטלי

1 .מניעת עששת - ניקוי בחוט הדנטלי משלים את פעולת הצחצוח על ידי הסרת ה״פלאק״ החיידקי המצטבר באזורים הבין שיניים. סיבי מברשת השיניים, בין אם היא חשמלית או ידנית, אינם מצליחים לחדור במלואם לאזורי המגע שבין השיניים ולרדת עמוק מתחת לחניכיים. החוט מגיע לאותם אזורים ומצליח להוציא ולשחרר שאריות מזון ורובד חיידקי. אותם אזורים שבין השיניים הם אחת מנקודות התורפה המשמעותיות ביכולתנו לשמור על היגיינה אוראלית ולהימנע מהיווצרות עששות חדשות.

2 .מניעת מחלת חניכיים והפחתת הצטברות אבנית - שורשי השיניים מעוגנים בפינו בתוך עצמות הלסת אשר עטופים יחד ברקמת חניכיים. רקמה זו עלולה להיפגע מסיבות רבות. אחת מהן היא הצטברות של שאריות מזון וחיידקים. יחד עם סידן מן הרוק הם עלולים להיצמד בחוזקה, להתקשות ולהפוך לאבנית. את אותה אבנית ניתן יהיה להסיר רק במרפאת השיניים בביקור אצל הרופא או השיננית. היווצרות של אותה אבנית אשר מובילה בהמשך גם לדלקת חניכיים בדרגות שונות, תוביל לבסוף לנסיגה של חניכיים וספיגה של העצם התומכת בשיניים. כשהתהליך מתפתח ומחמיר
השיניים עלולות לאבד אחיזה בלסת, להתנדנד ולהיעקר. שימוש מושכל ועקבי בחוט הדנטלי מונע ומעכב באופן משמעותי את אותו תהליך של היווצרות דלקת חניכיים.

3 .מניעת התפתחות מחלות מסוכנות - היות והפה הוא נקודת כניסה לחיידקים רבים לגופנו, יש משמעות גדולה לשמירה על היגיינה נאותה באזור זה. מחלות לב שונות מוזנות מאותם חיידקים המגיעים דרך הפה. כמו כן, מחלת הסוכרת הנפוצה עלולה להחמיר משמעותית במצבים של מחלת חניכיים מפושטת. אי לכך קיימת אף חשיבות רבה לבריאותנו הכללית בצחצוח נכון ושימוש עקבי בחוט הדנטלי.

4 .מניעת ריח רע מן הפה - באין שימוש בחוט דנטלי, נותרות שאריות מזון באזורים רבים בפינו. אותן שאריות בשילוב החיידקים הקיימים בסביבת הפה הטבעית שלנו גורמים להיווצרות סביבה חומצית המנדפת ריחות לא נעימים. זוהי אחת הסיבות הנפוצות להיווצרות ריח רע מן הפה. על מנת להימנע מכך עלינו להקפיד על שימוש קבוע בחוט דנטלי ובאמצעים נוספים למניעת הליטוזיס (ריח רע מן הפה).

 

אז איך ומתי משתמשים?

  • מומלץ להעביר את החוט דווקא בערב, לפני צחצוח השיניים. באופן זה הצחצוח נעשה אפקטיבי יותר. ככל שבמהלך הצחצוח פחות רובד חיידקי יימצא בין השיניים כך יותר פלואוריד, המגן על השן ומחזקה, יגיע לאותם אזורים. בנוסף, כל אותן שאריות אשר יוצאות עם החוט, יוברשו ויישטפו החוצה במהלך הצחצוח.
  • יש ללפף כמות חוט מספקת (40-30 ס״מ) סביב האמות (האצבעות המרכזיות) ולמתוח את החוט כך שנותר קטע חוט פנוי בן כ-5 ס״מ.
  • בעזרת האגודלים ניתן להנחות את החוט לעבר השיניים העליונות ובעזרת האצבעות לעבר השיניים התחתונות.
  • יש לעבור את נקודת המגע בין השיניים בזהירות בתנועות ניסור עדינות על מנת לא לפצוע את החניכיים ולגרום לדימום מיותר.
  • את החוט יש ללפף סביב כל שן בנפרד ובתנועות מעלה-מטה להסיר את הרובד החיידקי אשר כלוא בין החניכיים לשן. כל שן נדרשת לניקוי בעצמה.
  • בגמר הניקוי של שתי שיניים סמוכות מומלץ לשחרר אותו מצד אחד ולמשוך לעבר היד השנייה.
  • השימוש בחוט דנטלי מומלץ מאוד בילדים כבר החל מגיל 3 ,בעיקר באזור שבין הטוחנות החלביות.
    נעשה על ידי מבוגר בלבד העומד מלפני הילד.

ייעוץ מקצועי
יש למלא את הפרטים הבאים: