צור קשר
צור קשר

שדה חובה

EN
דף הביתפורטל מידעבריאות האישה - מידע ומאמריםהקלה על כאבים במהלך ההיריון והלידה ללא התערבות רפואית
מערכת דין,
04 אפריל 2017

הקלה על כאבים במהלך ההיריון והלידה ללא התערבות רפואית

תקופת ההיריון והלידה היא מרגשת לכל הדעות, הרי לא בכל יום אנו זוכים להביא לעולם חיים חדשים. אולם יחד עם זאת מדובר בתקופה שיכולה להיות לא קלה ולהביא עמה כאבים ומחושים שונים. בזמן לידה ניתן לבקש אלחוש כמו אפידורל כדי להקל על הכאב, אולם בשנים האחרונות גברה המודעות ללידות טבעיות ונשים רבות מעדיפות לחוות את החוויה ובמלואה ובו בזמן להפחית את מידת הכאבים ללא טיפול תרופתי. מכשיר הטנס הוא אביזר עזר שעושה בדיוק את זה- הוא מאפשר להקל על הכאבים במהלך ההריון והלידה ללא סיבוכים או התערבות רפואית.

 

מכשיר טנס CEFAR FEMINA – שיטה שעובדת

למרות שאולי לא שמעתם עליו, הוא נפוץ בחדרי לידה ובתי חולים מאז שנות ה – 60 בעיקר באירופה, אוסטרליה, קנדה וארה"ב. הוא פשוט לשימוש ונייד, כך שניתן לשאת אותו לכל מקום, לרבות לחדר הלידה. הוא כולל לחצן הפעלה חיצוני וניתן לווסת את עוצמתו במהלך הלידה. פעולת המכשיר מדכאת ומפחיתה את הכאב בעזרת זרם חשמלי, אין לו תופעות לוואי והוא לא משפיע על האם או התינוק בשום צורה. מלבד בחדר הלידה, מכשיר הטנס מסייע גם בתקופת ההיריון להפחתת בצקות ברגליים וכאבים בשרירים ומתאים גם לתקופה שלאחר הלידה.

 

שני שימושים עיקריים למכשיר הטנס:

  • תכנית TENS סנסורי לטיפול בכאב – תכנית זו מבוססת על זרם חשמלי אשר מעורר את המנגנונים הפנימיים של הגוף האחראים על שיכוך כאבים. בעזרת הנחת אלקטרודות על האזורים הכאובים נחסמת פעילות העצבים שאחראיים על הכאב ובנוסף משתחררים אנדורפינים שהם משככי הכאבים הטבעיים של הגוף.
     
  • תכנית EMS לכיווץ וחיזוק שרירים – תכנית זו מחקה את האותות העצביים ששולחת מערכת העצבים להפעלת שרירי הגוף. היות והמכשיר מפעיל את השרירים בצורה זהה, הגוף אינו מזהה כי מדובר בגירוי חיצוני ולכן תתרחש פעולת כיווץ שרירים. התכנית מתאימה לשמירה על כושר וחיזוק שרירים, לעלייה בזרימת הדם, להפחתת מתח בשרירים נוקשים ולהפחתת בצקות ברגליים ונפיחות.

 

איך המכשיר מסייע לשיכוך כאבים במהלך לידה?

מומלץ להצטייד במכשיר הטנס מבעוד מועד ולהשתמש בו החל מרגע התחלת הצירים ועד סוף הלידה. המכשיר יעל גם, לתקופת ההיריון ומסייע להפחתת כאבים ולשיפור זרימת הדם. אם היולדת מבקשת ללדת עם אפידורל, ניתן להשתמש בו עד לקבלת ההרדמה. כאמור אין שום מניעה לעשות בו שימוש במהלך הצירים וכן אין הגבלה הנוגעת לזמן ומשך השימוש. למכשיר הטנס יש אלקטרודות אותן יש להניח על הגב התחתון, הוא מגיע עם רצועת תלייה תומכת ולכן לא מגביל את תנוחותיה של היולדת, וניתן להפעיל אותו בזמן ישיבה, שכיבה או הליכה.

 

מכשיר הטנס כולל 5 תכניות מובנות המותאמות למהלך הלידה ולאחריה:

  1. טיפול בכאבים בהריון – השינויים הפיזיולוגיים וההורמונליים המרחשים במהלך ההיריון עלולים לגרום לכאבים אצל נשים רבות. תכנית הטנס לשיכוך כאבים יכולה לסייע ולהקל על הכאבים והמחושים השונים, זאת לצד תכנית חיזוק שרירים הכוללת תרגול המותאם למהלך ההיריון.
  2. שיכוך כאבים בלידה – ניתן להשתמש במכשיר מרגע התחלת הצירים ועד לתום הלידה או מרגע התחלת הצירים ועד לקבלת אפידורל בהתאם לצורך ולמידת הכאבים. את הזרם ניתן לווסת, כלומר להגביר אותו במהלך הצירים ולהחליש בין הצירים.
  3. שיפור זרימת הדם – המכשיר מסייע לסירקולציה של הדם ובכך להפחתת נפיחות ובצקות בכפות הרגליים.
  4. עיסוי – תכנית זו מתאימה לתקופה שלפני ואחרי הלידה. בדומה לעיסוי, הזרם גורם לוויברציות בשרירים ולאחר מכן לתחושת הרפיה. בנוסף השימוש במכשיר מגביר את זרימת הדם ובכך מסייע לרפא, לחדש ולטפל באזורי הגוף השונים.
  5. שמירה על כושר – תכנית זו מותאמת לשמירה על כושר וחיטוב הגוף לאחר הלידה. בעזרת השימוש במכשיר ניתן לחזק את השרירים ולראות תוצאות לאחר פרק זמן קצר. כדי למקסם את התוצאות מומלץ לשלב את השימוש במכשיר לצד חזרה לשגרת כושר ותכנית אימונים מותאמת.

 

לסיכום,
לא בכדי מכשיר הטנס הפך להיות נפוץ בחדרי לידה רבים סביב העולם. אומנם לא מדובר במכשיר אשר יכול להעלים את הכאבים כמו תרופות הרדמה, אך בהחלט ניתן בעזרתו להקל על הכאבים במידה משמעותית במהלך ההריון והלידה הפעילה. מכשיר זה מהווה יתרון לנשים שרוצות לחוות לידה טבעית ללא התערבות רפואית או תרופות, הוא מאושר על ידי משרד הבריאות וניתן לשכור אותו למהלך תקופת ההיריון.

מכשיר טנס כולל תכניות אשר מותאמות לתקופת ההיריון והלידה, קל ונוח לשימוש ובעל אישור של משרד הבריאות והאיחוד האירופי. לפרטים נוספים אודות רכישת או השכרת המכשיר לחצו כאן או צרו עמנו קשר ונשמח לעמוד לרשותכם.

 

האתר אינו מוסד או ארגון רפואי ואין לראות בכתוב מעלה ייעוץ או אבחון רפואי. בכל נושא יש להיוועץ עם איש צוות רפואי מוסמך.

 

ייעוץ מקצועי
יש למלא את הפרטים הבאים: